Wednesday, April 3, 2013

rindu


Assalamualaikum sayangs,
Haa dah lame tak update blog,rindu pulak,okay sekali dapat online nak publish semua kan,dah tak nak simpan dalam draft lagi dah..hehe..rindu nak blogwalking kat blog sayangs sekalian..comel2 belaka blog korang..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
RINDU BANGET!!!!!! Rase nak jerit je,,terlalu rindu kat family and yang tersayang..haihhhh,kadang2 rase nak nangis je,sebak pun ade,biase la budak manje..huhu..walaupun perit ku tahan jebat(okay,tibe-tibe)…hehe..apa khabar agaknya orang2 kampung sekalian..hehehe..baru je pergi tak sampai 2 bulan pun lagi tapi memang rindu la..tapi takdela sampai tahap homesick,just  homesick like illness je,nampak je macam homesick tapi tak homesick(nak cover jettew)..kehkehkeh(pun boley)..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
PHONE CALL…urmphhh bukan tak nak call,tapi tau2 aje la..kalau ber”koling-koling” nanti mula la rase sebak..huhuhu..terutama sekali kalau koling kembau den…uwaaaa rase nak meraung je haaaa,huhu..kalau mesej ngan beliau pun rase sedih..hehe..yela,membesar bersama,tuptup berpisah..huhuhuhu..naye gini…doh gone…hehehe..
Aku akan mesej dia just untuk tanye “pokok aku sihat???”…maklum sajela,sebelum pergi hari tu aku de semai pokok marigold, tomato oxheart, telang, macam2 lagi lah..huhuhu..Alhamdulillah,dia cakap pokok aku sihat-sihat belake,,maklum jela servis bertukar tangan..hehehee..bagoslah macam tu,takdela aku susah hati…hehehe...and kat die pun aku rindu,sgt!!!!!!…aku sangat rindukan Mak,Abah,Mimah,Adek,Kak tiey,Kak lyn,Fuad semua la…dan yang pastinye,aku rindu Azwan,rindu gilekkkk,rase nak kunyah rambut beliau!!!!!miss him damn much!!!uhuk uhuk!!!Aku harap semuanya,baik-baik aje…tunggu kepulangan aku ya…ouhhhhh…rindu rindu rindu!!!!!!!!!!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Kalian sentiasa berada dalam hati dan ingatan………till then…

housemate


Assalamualaikum sayangs…
how are you my dear!!hopefully all of you in the pink and rainbow of health!!!hehehe..
Okay,for this entry nak cerita pasal my housemate!!!weehuuuu!!!okay, semuanya terdiri dari 6 orang gadis-gadis kiut gitu dari negeri yang berlainan okeyhh… First, Akay gadis cantik dari Bentong, Diya si puteri jelita dari Miri, Connie si ratu dansa yang cantik dari Serian, Ilah si gadis ayu dari Gombak, Anis si gadis manis dari Arau and lastly, ofcourse la si gadis cun melecun anak encik Noh ni haaaa meh nak kabo..saye la sape lagi..hakhakhak(okay sile muntah)..gurau saje..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Okay, all of them memang dilahirkan dengan  character masing-masing,ya ofcourse la kan…ade yang kelakar,ade yang berdikari,ade yang pendiam,ade yang banyak mulut,ade yang just cool,ade yang outspoken..semua tu macam pelengkap la kot..suke tak suke itulah kehidupan,,kita kan berkongsi,jadi sharing is caring gitu kan..Alhamdulillah,aku okay je,,dapat sesuaikan diri ngan diorang semua...yang pasti diorang semua sempoi gilekkkkk!!!tu yang syiokkk..itu yang boleh buat kita can get along together,walaupun berbeza latar belakang,agama,serta kaum..sebenarnye,itu bukan penghalang...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
After throwing a dice, the lucky girl yang aku nak story hari ni is Connie..!!!ya, Connie,berketurunan Bidayuh dan Iban(mix),beragama kristian..sangat baik orangnye, dia sangat memahami kami semua, walaupun berlainan agama tapi dia sangat prihatin and ambil berat, let say kami nak keluar pergi jalan-jalan ataupun keluar makan, dia akan tanye korang dah solat ke??lepas korang solat baru kita keluar la…see…..dia sangat alert,pastu kami pun berdesup la pi sembahyang..huhuhu..malu kot..hehe..and yang paling wat kami semua rase terharu bila, dia beli barang dapur, dia akan check semua tanda halal kat botol,paket and tin makanan,..kalau takde dia takkan beli..see…dia sangat hormat kami semua…and ade satu hari tu,dia beli telur,pastu dia gitau kitorang yang dia minta maaf sebab tak tau telur tu halal atau tak..sebab dia beli tapi tak perasan  takde tanda halal…Aku dan Akay terpana sekejap…pastu Akay cakap sambil tergelak,telur takpe,semua telur halal.. aku hanya senyum dan ketawa kecil,aku cakap ade telur yang haram,in case kalau telur tu telur curi la..hehehe…kes Connie ni sangat comel…hehehe..dia sangat menjaga ape saje yang dia beli just untuk kitorang…dan kami pun sangat menghormati dia,..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
HORMAT…Walaupun fahaman kami berbeza tapi ia takkan mengundang ape-ape masalah kalau kita sentiasa menghormati satu sama lain…till then..

Sarawak amor

Assalamualaikum sayangs..
 
 
Hari pertama di Sarawak..
 
Weeehuuuuu!!!..atlast,dapat jugak jejakkan kaki di Sarawak...excited gitu..hehe
Okay, masa dalam flight, aku duduk sebelah makcik ni,umur dia dalam 48tahun kalau tak silap,maen taram jelah..dia pun first time datang Sarawak,huhu..pastu aku pun pe lagi berkenalanlah,wahhhh konon…alahai lagipun boring gila duk dalam kabin tu..dah la sempit,adatlah air asia,everyone can fly gitu katonyo..pastu dia cerita pulak pasal laki @ suami dia,,haishhh =.=’..aku ni sebenarnye bukan nak menyibuk tapi kalau orang dah cerita aku dengar jela,cerita sedih la katekan,huhu..kesian kat makcik tu..lama jugaklah kitorang sembang,aku pun tumpang sedih,…tapi nak buat camne aku tak tau nak cakap,aku just harap makcik tu tabah dan everthings gonna be okay..aku ni pun sedihhh terpaksa tinggalkan family and hubby ucuk2,tapi malas la nak nanges,agak-agak kalau aku nanges tiba-tiba petir pulakk..huhuhu..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
                Keterujaan yang melampau,bila sampai kat Kuching,meowwww…hakhak..it’s gonna be fun here!!!hari tu,ada kawan bapak aku yang datang ambik kitorang,,wahhh what a pleasure bila ada orang jemput, haaa nama dia Pak Kub,good-looking person, orang melayu melanau,umur 43tahun tapi seriously nampak muda…phewittttt…kerja as pembantu belia dan sukan kat uitm Sarawak..Thank god we all semua jumpa dia,and yang penting dia pun sudi nak bawak kitorang pusing-pusing Bandar Kuching..first Sarawak food yang aku cuba, mee kolok..huhu..rasanye macam mee segera,tapi not bad,sedap jugaklah..boleh diterima tekak…okay, first thing yang aku perasan about Kuching, walaupun traffic jam,tapi takde sorang pun yang bunyikan hon..wowww,amazing!!!dah banyak kali lalu pun,takde..seriously…and pemandu kat sini sangat berhemah and tak terburu-buru..itu yang buat aku kagum..mungkin Sarawakian ni cool kot,tak kira lelaki mahupun perempuan…ataupun belum jumpe je lagi pemandu giler..huhu..just wait for more story and my experience in Sarawak ya sayangs!!!..till then..

Sarawak!!!!!!


 

 

Assalamualaikum sayangs..
Okay,kenapa tiba-tiba cakap pasal Sarawak pulak ni???hmmmmm..kronologinya camni
harapan nak sambung degree dekat Jengka berkecai,,ohhh kenapakah????Tuptuptup dapat degree dekat Samarahan,Sarawak…wowwwwww,aku tak penah terbayang ataupun mimpi pasal Sarawak at all!!!Tapi malam masa nak keluar result permohonan tuh,ade la termimpi kan Shah Alam peace yo!!!(wahhh berangan).. Okay, macam biasa bila dapat tau, sedihhhh gilekkkkkk!!!Aku migraine satu hari…yaa,it’s true.. dan memang dalam otak ni fikir nak tukar kampus,okay nak try luck la kan…mana la tau tiba-tiba miracle happen ke kan,kesahnye mak esahhh,”harapan” sangat nak tukar kampus,memang taknye dapat ler…haishhh =.=’
Walaucamne pun,ku gagahi jua lahh..terima seadanya,..as I always did..dengan berat hati tekan button terima..wahhhh,berderai air mata dan taufan lara… FYI, aku ni memang anak manja, tak pernah berjauhan dari family..ohhhhhhhhh~~~~~
Takpelah,mungkin ada hikmah semua ni terjadi..aku sedih tapi takpelah,,asalkan bapak aku bagi pergi aku akan pergi…lagipun nak belajar,atleast aku belajar berdi”kari”,berdi”dal”,berdidingdingding…hehe.. takpelah,3 tahun bukan masa yang lama,habaq hang…pejam celik pejam celik,habis dah degree…okay, ape-ape pun sempoiii….till then..