Wednesday, April 3, 2013

Sarawak amor

Assalamualaikum sayangs..
 
 
Hari pertama di Sarawak..
 
Weeehuuuuu!!!..atlast,dapat jugak jejakkan kaki di Sarawak...excited gitu..hehe
Okay, masa dalam flight, aku duduk sebelah makcik ni,umur dia dalam 48tahun kalau tak silap,maen taram jelah..dia pun first time datang Sarawak,huhu..pastu aku pun pe lagi berkenalanlah,wahhhh konon…alahai lagipun boring gila duk dalam kabin tu..dah la sempit,adatlah air asia,everyone can fly gitu katonyo..pastu dia cerita pulak pasal laki @ suami dia,,haishhh =.=’..aku ni sebenarnye bukan nak menyibuk tapi kalau orang dah cerita aku dengar jela,cerita sedih la katekan,huhu..kesian kat makcik tu..lama jugaklah kitorang sembang,aku pun tumpang sedih,…tapi nak buat camne aku tak tau nak cakap,aku just harap makcik tu tabah dan everthings gonna be okay..aku ni pun sedihhh terpaksa tinggalkan family and hubby ucuk2,tapi malas la nak nanges,agak-agak kalau aku nanges tiba-tiba petir pulakk..huhuhu..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
                Keterujaan yang melampau,bila sampai kat Kuching,meowwww…hakhak..it’s gonna be fun here!!!hari tu,ada kawan bapak aku yang datang ambik kitorang,,wahhh what a pleasure bila ada orang jemput, haaa nama dia Pak Kub,good-looking person, orang melayu melanau,umur 43tahun tapi seriously nampak muda…phewittttt…kerja as pembantu belia dan sukan kat uitm Sarawak..Thank god we all semua jumpa dia,and yang penting dia pun sudi nak bawak kitorang pusing-pusing Bandar Kuching..first Sarawak food yang aku cuba, mee kolok..huhu..rasanye macam mee segera,tapi not bad,sedap jugaklah..boleh diterima tekak…okay, first thing yang aku perasan about Kuching, walaupun traffic jam,tapi takde sorang pun yang bunyikan hon..wowww,amazing!!!dah banyak kali lalu pun,takde..seriously…and pemandu kat sini sangat berhemah and tak terburu-buru..itu yang buat aku kagum..mungkin Sarawakian ni cool kot,tak kira lelaki mahupun perempuan…ataupun belum jumpe je lagi pemandu giler..huhu..just wait for more story and my experience in Sarawak ya sayangs!!!..till then..

No comments:

Post a Comment