Wednesday, April 3, 2013

housemate


Assalamualaikum sayangs…
how are you my dear!!hopefully all of you in the pink and rainbow of health!!!hehehe..
Okay,for this entry nak cerita pasal my housemate!!!weehuuuu!!!okay, semuanya terdiri dari 6 orang gadis-gadis kiut gitu dari negeri yang berlainan okeyhh… First, Akay gadis cantik dari Bentong, Diya si puteri jelita dari Miri, Connie si ratu dansa yang cantik dari Serian, Ilah si gadis ayu dari Gombak, Anis si gadis manis dari Arau and lastly, ofcourse la si gadis cun melecun anak encik Noh ni haaaa meh nak kabo..saye la sape lagi..hakhakhak(okay sile muntah)..gurau saje..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Okay, all of them memang dilahirkan dengan  character masing-masing,ya ofcourse la kan…ade yang kelakar,ade yang berdikari,ade yang pendiam,ade yang banyak mulut,ade yang just cool,ade yang outspoken..semua tu macam pelengkap la kot..suke tak suke itulah kehidupan,,kita kan berkongsi,jadi sharing is caring gitu kan..Alhamdulillah,aku okay je,,dapat sesuaikan diri ngan diorang semua...yang pasti diorang semua sempoi gilekkkkk!!!tu yang syiokkk..itu yang boleh buat kita can get along together,walaupun berbeza latar belakang,agama,serta kaum..sebenarnye,itu bukan penghalang...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
After throwing a dice, the lucky girl yang aku nak story hari ni is Connie..!!!ya, Connie,berketurunan Bidayuh dan Iban(mix),beragama kristian..sangat baik orangnye, dia sangat memahami kami semua, walaupun berlainan agama tapi dia sangat prihatin and ambil berat, let say kami nak keluar pergi jalan-jalan ataupun keluar makan, dia akan tanye korang dah solat ke??lepas korang solat baru kita keluar la…see…..dia sangat alert,pastu kami pun berdesup la pi sembahyang..huhuhu..malu kot..hehe..and yang paling wat kami semua rase terharu bila, dia beli barang dapur, dia akan check semua tanda halal kat botol,paket and tin makanan,..kalau takde dia takkan beli..see…dia sangat hormat kami semua…and ade satu hari tu,dia beli telur,pastu dia gitau kitorang yang dia minta maaf sebab tak tau telur tu halal atau tak..sebab dia beli tapi tak perasan  takde tanda halal…Aku dan Akay terpana sekejap…pastu Akay cakap sambil tergelak,telur takpe,semua telur halal.. aku hanya senyum dan ketawa kecil,aku cakap ade telur yang haram,in case kalau telur tu telur curi la..hehehe…kes Connie ni sangat comel…hehehe..dia sangat menjaga ape saje yang dia beli just untuk kitorang…dan kami pun sangat menghormati dia,..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
HORMAT…Walaupun fahaman kami berbeza tapi ia takkan mengundang ape-ape masalah kalau kita sentiasa menghormati satu sama lain…till then..

No comments:

Post a Comment