Wednesday, April 3, 2013

rindu


Assalamualaikum sayangs,
Haa dah lame tak update blog,rindu pulak,okay sekali dapat online nak publish semua kan,dah tak nak simpan dalam draft lagi dah..hehe..rindu nak blogwalking kat blog sayangs sekalian..comel2 belaka blog korang..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
RINDU BANGET!!!!!! Rase nak jerit je,,terlalu rindu kat family and yang tersayang..haihhhh,kadang2 rase nak nangis je,sebak pun ade,biase la budak manje..huhu..walaupun perit ku tahan jebat(okay,tibe-tibe)…hehe..apa khabar agaknya orang2 kampung sekalian..hehehe..baru je pergi tak sampai 2 bulan pun lagi tapi memang rindu la..tapi takdela sampai tahap homesick,just  homesick like illness je,nampak je macam homesick tapi tak homesick(nak cover jettew)..kehkehkeh(pun boley)..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
PHONE CALL…urmphhh bukan tak nak call,tapi tau2 aje la..kalau ber”koling-koling” nanti mula la rase sebak..huhuhu..terutama sekali kalau koling kembau den…uwaaaa rase nak meraung je haaaa,huhu..kalau mesej ngan beliau pun rase sedih..hehe..yela,membesar bersama,tuptup berpisah..huhuhuhu..naye gini…doh gone…hehehe..
Aku akan mesej dia just untuk tanye “pokok aku sihat???”…maklum sajela,sebelum pergi hari tu aku de semai pokok marigold, tomato oxheart, telang, macam2 lagi lah..huhuhu..Alhamdulillah,dia cakap pokok aku sihat-sihat belake,,maklum jela servis bertukar tangan..hehehee..bagoslah macam tu,takdela aku susah hati…hehehe...and kat die pun aku rindu,sgt!!!!!!…aku sangat rindukan Mak,Abah,Mimah,Adek,Kak tiey,Kak lyn,Fuad semua la…dan yang pastinye,aku rindu Azwan,rindu gilekkkk,rase nak kunyah rambut beliau!!!!!miss him damn much!!!uhuk uhuk!!!Aku harap semuanya,baik-baik aje…tunggu kepulangan aku ya…ouhhhhh…rindu rindu rindu!!!!!!!!!!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Kalian sentiasa berada dalam hati dan ingatan………till then…

housemate


Assalamualaikum sayangs…
how are you my dear!!hopefully all of you in the pink and rainbow of health!!!hehehe..
Okay,for this entry nak cerita pasal my housemate!!!weehuuuu!!!okay, semuanya terdiri dari 6 orang gadis-gadis kiut gitu dari negeri yang berlainan okeyhh… First, Akay gadis cantik dari Bentong, Diya si puteri jelita dari Miri, Connie si ratu dansa yang cantik dari Serian, Ilah si gadis ayu dari Gombak, Anis si gadis manis dari Arau and lastly, ofcourse la si gadis cun melecun anak encik Noh ni haaaa meh nak kabo..saye la sape lagi..hakhakhak(okay sile muntah)..gurau saje..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Okay, all of them memang dilahirkan dengan  character masing-masing,ya ofcourse la kan…ade yang kelakar,ade yang berdikari,ade yang pendiam,ade yang banyak mulut,ade yang just cool,ade yang outspoken..semua tu macam pelengkap la kot..suke tak suke itulah kehidupan,,kita kan berkongsi,jadi sharing is caring gitu kan..Alhamdulillah,aku okay je,,dapat sesuaikan diri ngan diorang semua...yang pasti diorang semua sempoi gilekkkkk!!!tu yang syiokkk..itu yang boleh buat kita can get along together,walaupun berbeza latar belakang,agama,serta kaum..sebenarnye,itu bukan penghalang...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
After throwing a dice, the lucky girl yang aku nak story hari ni is Connie..!!!ya, Connie,berketurunan Bidayuh dan Iban(mix),beragama kristian..sangat baik orangnye, dia sangat memahami kami semua, walaupun berlainan agama tapi dia sangat prihatin and ambil berat, let say kami nak keluar pergi jalan-jalan ataupun keluar makan, dia akan tanye korang dah solat ke??lepas korang solat baru kita keluar la…see…..dia sangat alert,pastu kami pun berdesup la pi sembahyang..huhuhu..malu kot..hehe..and yang paling wat kami semua rase terharu bila, dia beli barang dapur, dia akan check semua tanda halal kat botol,paket and tin makanan,..kalau takde dia takkan beli..see…dia sangat hormat kami semua…and ade satu hari tu,dia beli telur,pastu dia gitau kitorang yang dia minta maaf sebab tak tau telur tu halal atau tak..sebab dia beli tapi tak perasan  takde tanda halal…Aku dan Akay terpana sekejap…pastu Akay cakap sambil tergelak,telur takpe,semua telur halal.. aku hanya senyum dan ketawa kecil,aku cakap ade telur yang haram,in case kalau telur tu telur curi la..hehehe…kes Connie ni sangat comel…hehehe..dia sangat menjaga ape saje yang dia beli just untuk kitorang…dan kami pun sangat menghormati dia,..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
HORMAT…Walaupun fahaman kami berbeza tapi ia takkan mengundang ape-ape masalah kalau kita sentiasa menghormati satu sama lain…till then..

Sarawak amor

Assalamualaikum sayangs..
 
 
Hari pertama di Sarawak..
 
Weeehuuuuu!!!..atlast,dapat jugak jejakkan kaki di Sarawak...excited gitu..hehe
Okay, masa dalam flight, aku duduk sebelah makcik ni,umur dia dalam 48tahun kalau tak silap,maen taram jelah..dia pun first time datang Sarawak,huhu..pastu aku pun pe lagi berkenalanlah,wahhhh konon…alahai lagipun boring gila duk dalam kabin tu..dah la sempit,adatlah air asia,everyone can fly gitu katonyo..pastu dia cerita pulak pasal laki @ suami dia,,haishhh =.=’..aku ni sebenarnye bukan nak menyibuk tapi kalau orang dah cerita aku dengar jela,cerita sedih la katekan,huhu..kesian kat makcik tu..lama jugaklah kitorang sembang,aku pun tumpang sedih,…tapi nak buat camne aku tak tau nak cakap,aku just harap makcik tu tabah dan everthings gonna be okay..aku ni pun sedihhh terpaksa tinggalkan family and hubby ucuk2,tapi malas la nak nanges,agak-agak kalau aku nanges tiba-tiba petir pulakk..huhuhu..
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
                Keterujaan yang melampau,bila sampai kat Kuching,meowwww…hakhak..it’s gonna be fun here!!!hari tu,ada kawan bapak aku yang datang ambik kitorang,,wahhh what a pleasure bila ada orang jemput, haaa nama dia Pak Kub,good-looking person, orang melayu melanau,umur 43tahun tapi seriously nampak muda…phewittttt…kerja as pembantu belia dan sukan kat uitm Sarawak..Thank god we all semua jumpa dia,and yang penting dia pun sudi nak bawak kitorang pusing-pusing Bandar Kuching..first Sarawak food yang aku cuba, mee kolok..huhu..rasanye macam mee segera,tapi not bad,sedap jugaklah..boleh diterima tekak…okay, first thing yang aku perasan about Kuching, walaupun traffic jam,tapi takde sorang pun yang bunyikan hon..wowww,amazing!!!dah banyak kali lalu pun,takde..seriously…and pemandu kat sini sangat berhemah and tak terburu-buru..itu yang buat aku kagum..mungkin Sarawakian ni cool kot,tak kira lelaki mahupun perempuan…ataupun belum jumpe je lagi pemandu giler..huhu..just wait for more story and my experience in Sarawak ya sayangs!!!..till then..

Sarawak!!!!!!


 

 

Assalamualaikum sayangs..
Okay,kenapa tiba-tiba cakap pasal Sarawak pulak ni???hmmmmm..kronologinya camni
harapan nak sambung degree dekat Jengka berkecai,,ohhh kenapakah????Tuptuptup dapat degree dekat Samarahan,Sarawak…wowwwwww,aku tak penah terbayang ataupun mimpi pasal Sarawak at all!!!Tapi malam masa nak keluar result permohonan tuh,ade la termimpi kan Shah Alam peace yo!!!(wahhh berangan).. Okay, macam biasa bila dapat tau, sedihhhh gilekkkkkk!!!Aku migraine satu hari…yaa,it’s true.. dan memang dalam otak ni fikir nak tukar kampus,okay nak try luck la kan…mana la tau tiba-tiba miracle happen ke kan,kesahnye mak esahhh,”harapan” sangat nak tukar kampus,memang taknye dapat ler…haishhh =.=’
Walaucamne pun,ku gagahi jua lahh..terima seadanya,..as I always did..dengan berat hati tekan button terima..wahhhh,berderai air mata dan taufan lara… FYI, aku ni memang anak manja, tak pernah berjauhan dari family..ohhhhhhhhh~~~~~
Takpelah,mungkin ada hikmah semua ni terjadi..aku sedih tapi takpelah,,asalkan bapak aku bagi pergi aku akan pergi…lagipun nak belajar,atleast aku belajar berdi”kari”,berdi”dal”,berdidingdingding…hehe.. takpelah,3 tahun bukan masa yang lama,habaq hang…pejam celik pejam celik,habis dah degree…okay, ape-ape pun sempoiii….till then..
 

Monday, February 18, 2013

Kebun kecil lagi comel..^_^



                                      
                                                        Assalamualaikum sayangs..


                      Dah lama tak update blog ni,laptop buat hal la pulak. Hari ni aku nak share pasal   kebunku comel,cun kau memang ohsemm!!!wohoooo!! Time cuti ni aku habiskan masa berkebun, sebenarnya aku memang suka tanam pokok,cuma kekangan masa membuatkan niat aku untuk main-main dengan tanah terbantut..hehe.. Time yang paling sesuai untuk aku berkebun adalah time hujan,mendung,hahaha..dah macam spesis katak keluar time hujan,waktu-waktu ni lah paling afdal aku menanam,tak kisahlah messy pun tapi aku suka,comel ape main lumpur..hahaa..(p/s: aku bukan professional,just minat je)..hehe..so aku main tanam je ikut suka aku..bukan ape,aku tak berapa tahan panas..opsss!!bukan saja-saja okey,memang sejak dari kecik lagi macam tu..Pantang panas saja aku mesti mengamuk,tak pun pening..hehehehehe

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX


    Okey,ni antara pokok-pokok yang aku berjaya tanam,gambar-gambar kat sini original dari kebun kecil   aku ..hehehe



 haaa,ni pokok pudina aka mentha hentam sajalah,banyak sangat jenis sampai aku pun tak kenal,pudina baik untuk penghadaman dan macam-macam lagilah khasiatnya,.aku suka aromanya,memang menenangkan,pagi-pagi aku selalu ambik dan kunyah sajo..hakhak..sebelum tu cuci la dulu,dah jadi tabiat pantang nampak herbs yang segar n cantik-cantik aku kunyah je cam kambing,janji boleh makan..hahahaha




haaa ni nama dia cik som(tipu je) aka kesum aka polygonum minus,.Aku pun suka bau daun ni,very aromatic kata mat salleh, best kalau letak dalam laksa,tapi tak berapa elok consume selalu sebabnya kandungan oksalik kesum ni tinggi so halang serapan mineral dalam tubuh..pokok ni guna keratan batang je,senang nak hidup,rendam dalam air semalaman esok dah tumbuh akar,..credit to abang ipar aku,abang Halim,dia la yang bagi daun ni,lepas tu aku tanam la batang dia..Alhamdulillah hidup kembang baik punye..hehehehe.



haaa yang ni aku tak berapa pasti,tapi mungkin dill aka anethum graveolens rasanya,entahlah..tapi bau dia harum,kalau patahkan pokok ni mesti bau dia semerbak,best sangat..aku penah perap ayam dengan daun ni,wangi,tapi aku tak berapa suka,sebab bau nya over powering dan rasa macam makan perfume..hehe..tapi herba ni elok dimakan dan boleh kurangkan cholesterol.pokok ni pun aku tanam guna keratan batang.



Yang ni nama beliau selasih aka ocimum basillium, aku suka bau daun ni,menenangkan.Kalau aku jumpa dia ni aku gigit!!hehehehe..aku suka letak selasih dalam telur dadar,ohsem giler rasanya..biji dia best kalau letak dalam air,buat sirap selasih ke,best jugak..Pokok ni senang sangat nak tanam,aku guna keratan batang,credit to mak,puan Zaleha..mak yang amik kat rumah kawan dia,so aku pun tanam la,tup tup hidup,Alhamdulillah.



Ni pokok kari aka kari vepillai sangat tamil gitu, abang ipar aku yang bagi..so aku pun tanam la,cantik kan..hehe..masa mula2 nak besar,mak aku suka sangat buat kari,sampai togel pokok ni,lastly aku warn mak aku(cewah) jangan amik dah,biar dia besar dulu,nanti dia merajuk..hahahaha..boleh tahan ayat..hehehe..biji kari ni beracun, tapi daun nya sangat harum semerbak,bau kari lah,macam tak penah bau..tinggi zat besi dan vitamin c dan macam-macam lagilah khasiatnya..hehe



Ni miss lemonnyahsara(tipu lagi) aka lemon aka lemon lah..tak tau nama saintifik beliau..huhu..okay,ni pokok lemon yang aku beli,..tak sabar nak tunggu buah dia keluar..nak tunggu jadi puan..hehehe..by the way,buah dia kalau dimakan bagus untuk penghasilan sel darah putih,.



Okay,ni pokok pandan aka pandanus blahblahblah(tak pasti) hehe,aku rembat dari rumah mak cik aku..hehe..dulu dah tanam kat belakang rumah,memang besar giler dah macam tahap mengkuang dah..hehe..tapi sebab nak buat store,terus pokok tu dihapuskan..huhuhu..so i just plant it in the container jelah,so dia tak merayau dan boleh dikawal..



Pokok kunyit,daun kunyit boleh makan,best letak dalam gulai tempoyak, tak pun buat baju untuk ikan bakar..hehehe..wahhh "baju"..hahhaa..kunyit hidup untuk warna dan kaya dengan vitamin B6,kalium dan bagus untuk otak,elak alzheimer..



Pokok butang,ape erk nama lain beliau,lupa pulak..hehe..cantik kan,sesuai dengan kaler dinding,.aku tanam dalam akuarium..Pokok ni aku rembat kat tepi jalan je..hehe..pokok ni tak boleh dimakan,just tanaman hiasan je..tapi kalau nak makan,silalah rasa..



Pokok ni unknown,aku tak tau pe nama pokok ni,tapi sangat cantik,nampak tu bunga dia,..wahhh..
pokok ni pendek je,aku tanam kat bawah pokok cili..



Haaaa,ni pokok cili sp capsicum annuum yang tunang aku bagi sape lagi kalau bukan Azwan,hehe.. sweet kan,dia nak bagi aku bunga sebenarnye,aku cakap bunga tak boleh makan,so dia bagi pokok cili,maklum jelah aku ni memang penggemar cili..hehehe..korang haade????penah dapat tak pokok cili dari boypren uolls,tak penah kan..hahaha..haaa comel kan bagi pokok terus..tengok cantik kan beliau..capsaicin yang ada dalam cili membantu memanaskan badan..tapi kalau lebih boleh cirit birit..



Haaa cuba teka,ni ape??hehe..yang sebelah kiri ni,daun bawang putih aka alliun sativum dan yang sebelah kanan tu daun bawang aka allium cepa blahblahblah(tak pasti) dah nak mati da gayanye,sebab da banyak kali dah potong,.dan kalau perasan ada yang baru tumbuh tu..hehehehe.wieeee




Yang ni anak pokok mulberry merah aka morus rubra kot,yang ni haaa aku dan kembar aku amik kat rumah pak cik aku,tak sabar nak tunggu dia keluar daun and berbuah..wieeee!!!selalu amik buah ni kat rumah jiran aku,credit to cikgu Rozek pemilik pokok mulberry yang lebat berbuah..hehehe..mak aku selalu buat kordial dan jem,ohsem giler!!kalau kembar aku pulak dia suka bubuh buah mulberry atas pavlova,sedap!!daun pokok ni,orang bagi ulat sutera makan untuk hasilkan sutera,so kalau agak-agak nak jadi ulat sutera makan lah,,tapi kalau x silap pucuk dia orang buat ulam,ye kot,tak penah try lagi..hehe..buah mulberry kaya dengan anticyanine,haa tak reti eja la pulak..taram jelah..



Haa ni pokok kaduk aka kaduk naik junjung(gurau) aka pak kaduk(tipu) aka piper sarmentosum,yang pasti gambar ni lupa nak rotate..huhu..kalau tegok macam sireh kan,tapi daun kaduk lain sikit,lebih lebar dari sireh..daun kaduk sedap kalau campur dalam sayur botok,..daun pokok kaduk boleh guna untuk rawat panau..hehe..peace!!!



You are my straw to my berry,strawberry!!!aka fragaria ananassa...pokok strawberry ni abah yang beli kat cameron untuk kak tiey pada mulanya,haaaa ni anak-anak pokok strawberry yang aku potong and aku tanam dalam tempat salur air hujan..hehe..main rembat je..bawah salur tu aku buat lubang guna screwdriver...cool kan..hehe..strawberry kaya dengan antioksidan, boleh rendahkan kadar gula dalam darah...



Okay ni pokok bunga kertas aka paper flower(tipuuuu) aka bougainvillea spp.,yang ni bukan aku yang tanam...ni hasil usaha abah,encik Noh yang tanam..cantik kan..mane tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasik ye dok..hehehe..aku suka berkebun ikut abah lahh..like father like daughter..Kebanyakkan pokok bunga kat rumah aku,abah yang tanam..semuanya cantik-cantik belaka..Abah memang ada talent dan pandai bab tanam menanam nih..hehe..see the leg lah..bapak sape???bapak Wadi!!!hehehehhehe..



                                Sampai sini je entri kali ni..hehe..till then...tatata..adiosssss!!!

Thursday, January 3, 2013

Moh ke sekolah


     Assalamualaikum

Hai sayangs sekalian..Macam mana sekolah??Masih berdiri megah??Amacam first day at school??nice huhh??Mungkin belum terlewat agaknya nak ucap "selamat kembali ke sekolah"!!!  Bagi adik-adik yang masuk form 1 tu haaa jangan main kejar-kejar sangat ya,kamu dah besar ye sayang, tak mau noti-noti ya..hehe..dan bagi kakak-kakak dan abang-abang yang masuk form 5 tu,haaa tanamkan azam belajar bersungguh-sungguh ya,bercinta-cintun pun yang penting belajar ye sayang,jangan jadi macam akak ni..(wahhh sejak bila entry pakai nickname "akak" ni,tiba-tiba confuse)..hehe.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Okay,cerita pasal sekolah teringat masa zaman sekolah aku dulu,Alhamdulillah aku tak merasa kena buli..Tapi kalau cakap pasal perangai sangat gila rasanya,biasalah perangai kalah monyet,masa masuk form 1,tak usah cakaplah boleh santai je main tepuk tampar dan paling best boleh main kejar-kejar dengan budak lelaki,tudung pun masa tu senget lagi kot..hahahaha,,bila teringat rasa sengal pun ada.
Masuk saja form 2,perangai dah mula menggatal,hahaha..nak cari boyfie la bagai,kesahnya..memang tak dapatlah,kulit aku dah lah agak malap masa tu,siapalah nak dekat kita yang tak berapa nak putih ni..hahahahaha..Masuk saja form 3,haaa masa ni memang time budak-budak baru nak up lah katakan,masa ni dah pandai melawa dah,tudung siap lilin bagai dan yang penting tak senget lagi hokayy,baju pun kalau boleh side tajam kalau kena jari luka,masa tu rajin gila gosok baju siap bubuh minyak wangi,segala minyaklah dibubuh..gediklah katakan..huhu(okay,over)..

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Bila naik saja form 4,haaaa masa ni lah orang kata zaman honeymoon,siap boleh berkelah dalam kelas maklum sajalah kelas khas duduk dekat dengan kebun.haha..memang seronok bau baja tahi ayam(gurau saja)..Kalau tak silap aku,masa form 4 subjek aliran sains yang aku boleh faham hanyalah Chemistry dan Biology sahaja..huhuhu..Addmath dan Fizik memang bungkus,merah je memanjang..Masa form 5 pula tekanan je memanjang,cikgu sibuk lah pula nak jadikan aku pelajar harapan sekolah,jawabnya musnah harapan,,hahaha..memang taklah,mengharapkan orang yang terang-terang tak boleh diharap,yang ado..hahaha

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Haaaa,tu kisah zaman persekolahan aku,tak bolehlah cerita banyak-banyak,selebihnya disensor okay..hehe..takdelah best mana pun cerita aku..and points to note, aku sekolah harian biasa je..tapi sekolah tu sangat cool okay,pengetua siap main skodeng-skodeng pakai binokular lagi...huhuhu..tiba-tiba rindu dekat pengetua sekolah,teacher dan cikgu chemistry aku..huhuhuhuhuhu






Wednesday, January 2, 2013

Bila malam pasti akan datang siang


Assalamualaikum

Hari yang sangat memedihkan,walaupun kesedihan itu diperlekehkan oleh orang lain tapi tak mengapa,aku terima...Aku masih boleh tersenyum, menahan rasa pedih..Bila tak tertahan macam biasalah air mata menjadi penawar tetapi Alhamdulillah segalanya hilang sedikit demi sedikit bila Azwan dengan segera memberikan aku semangat. Bak bait-bait lagu 
Blake Shelton:

I've been a walking heartache

I've made a mess of me
The person that I've been lately
Ain't who I wanna be

But you stay here right beside me
Watch as the storm goes through
 And I need you

God gave me you for the ups and downs

 For when I think I've lost my way
There are no words here left to say,it's true
God gave me you

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Okay,saja bold kan sentences tu,sebabnya dengan kata-kata tu sajalah aku boleh ucapkan dan gambarkan betapa bersyukurnya aku dapat kenal dengan seorang lelaki bernama Azwan,dia menyempurnakanku(cewah),Alhamdulillah..Itulah hikmahnya Allah jadikan kita berpasang-pasangan, menyempurnakan ketidaksempurnaan pasangan masing-masing.Allah itu Maha Kaya, Allah tahu kita tak boleh hidup seorang diri, seperti mana siang berpasangan dengan malam. 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Firman Allah:


"Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan pasangan-pasangan semuanya,baik dari apa yang tumbuhkan oleh bumi dan dari diri mereka mahupun dari apa yang tidak mereka ketahui".
(Yassin,ayat 36)



Itu janji Allah dan janji Allah itu Maha Benar.Setiap makhluk yang dijadikan pasti ada pasangan masing-masing,bila,di mana seseorang itu bakal bertemu dengan pasangannya hanya Allah yang mengetahui,mungkin di dunia dan mungkin di akhirat,dan aku berharap dan sangat berharap Azwan lah pasangan buatku di dunia dan akhirat..Amin


Tuesday, January 1, 2013

Salam kepada semua



Alhamdulillah, kita masih diberi kesempatan untuk menghirup udara segar dan juga masih merasa nikmat merdeka yang tuhan bagi..Tak kesahlah hari ini tahun baru ataupun tidak,sama sahaja seperti hari-hari lain silih berganti..



XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX



Hari ini akan jadi hari esok dan hari esok akan jadi hari ini..Isi dengan penuh makna..