Thursday, January 3, 2013

Moh ke sekolah


     Assalamualaikum

Hai sayangs sekalian..Macam mana sekolah??Masih berdiri megah??Amacam first day at school??nice huhh??Mungkin belum terlewat agaknya nak ucap "selamat kembali ke sekolah"!!!  Bagi adik-adik yang masuk form 1 tu haaa jangan main kejar-kejar sangat ya,kamu dah besar ye sayang, tak mau noti-noti ya..hehe..dan bagi kakak-kakak dan abang-abang yang masuk form 5 tu,haaa tanamkan azam belajar bersungguh-sungguh ya,bercinta-cintun pun yang penting belajar ye sayang,jangan jadi macam akak ni..(wahhh sejak bila entry pakai nickname "akak" ni,tiba-tiba confuse)..hehe.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Okay,cerita pasal sekolah teringat masa zaman sekolah aku dulu,Alhamdulillah aku tak merasa kena buli..Tapi kalau cakap pasal perangai sangat gila rasanya,biasalah perangai kalah monyet,masa masuk form 1,tak usah cakaplah boleh santai je main tepuk tampar dan paling best boleh main kejar-kejar dengan budak lelaki,tudung pun masa tu senget lagi kot..hahahaha,,bila teringat rasa sengal pun ada.
Masuk saja form 2,perangai dah mula menggatal,hahaha..nak cari boyfie la bagai,kesahnya..memang tak dapatlah,kulit aku dah lah agak malap masa tu,siapalah nak dekat kita yang tak berapa nak putih ni..hahahahaha..Masuk saja form 3,haaa masa ni memang time budak-budak baru nak up lah katakan,masa ni dah pandai melawa dah,tudung siap lilin bagai dan yang penting tak senget lagi hokayy,baju pun kalau boleh side tajam kalau kena jari luka,masa tu rajin gila gosok baju siap bubuh minyak wangi,segala minyaklah dibubuh..gediklah katakan..huhu(okay,over)..

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Bila naik saja form 4,haaaa masa ni lah orang kata zaman honeymoon,siap boleh berkelah dalam kelas maklum sajalah kelas khas duduk dekat dengan kebun.haha..memang seronok bau baja tahi ayam(gurau saja)..Kalau tak silap aku,masa form 4 subjek aliran sains yang aku boleh faham hanyalah Chemistry dan Biology sahaja..huhuhu..Addmath dan Fizik memang bungkus,merah je memanjang..Masa form 5 pula tekanan je memanjang,cikgu sibuk lah pula nak jadikan aku pelajar harapan sekolah,jawabnya musnah harapan,,hahaha..memang taklah,mengharapkan orang yang terang-terang tak boleh diharap,yang ado..hahaha

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Haaaa,tu kisah zaman persekolahan aku,tak bolehlah cerita banyak-banyak,selebihnya disensor okay..hehe..takdelah best mana pun cerita aku..and points to note, aku sekolah harian biasa je..tapi sekolah tu sangat cool okay,pengetua siap main skodeng-skodeng pakai binokular lagi...huhuhu..tiba-tiba rindu dekat pengetua sekolah,teacher dan cikgu chemistry aku..huhuhuhuhuhu






Wednesday, January 2, 2013

Bila malam pasti akan datang siang


Assalamualaikum

Hari yang sangat memedihkan,walaupun kesedihan itu diperlekehkan oleh orang lain tapi tak mengapa,aku terima...Aku masih boleh tersenyum, menahan rasa pedih..Bila tak tertahan macam biasalah air mata menjadi penawar tetapi Alhamdulillah segalanya hilang sedikit demi sedikit bila Azwan dengan segera memberikan aku semangat. Bak bait-bait lagu 
Blake Shelton:

I've been a walking heartache

I've made a mess of me
The person that I've been lately
Ain't who I wanna be

But you stay here right beside me
Watch as the storm goes through
 And I need you

God gave me you for the ups and downs

 For when I think I've lost my way
There are no words here left to say,it's true
God gave me you

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Okay,saja bold kan sentences tu,sebabnya dengan kata-kata tu sajalah aku boleh ucapkan dan gambarkan betapa bersyukurnya aku dapat kenal dengan seorang lelaki bernama Azwan,dia menyempurnakanku(cewah),Alhamdulillah..Itulah hikmahnya Allah jadikan kita berpasang-pasangan, menyempurnakan ketidaksempurnaan pasangan masing-masing.Allah itu Maha Kaya, Allah tahu kita tak boleh hidup seorang diri, seperti mana siang berpasangan dengan malam. 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Firman Allah:


"Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan pasangan-pasangan semuanya,baik dari apa yang tumbuhkan oleh bumi dan dari diri mereka mahupun dari apa yang tidak mereka ketahui".
(Yassin,ayat 36)



Itu janji Allah dan janji Allah itu Maha Benar.Setiap makhluk yang dijadikan pasti ada pasangan masing-masing,bila,di mana seseorang itu bakal bertemu dengan pasangannya hanya Allah yang mengetahui,mungkin di dunia dan mungkin di akhirat,dan aku berharap dan sangat berharap Azwan lah pasangan buatku di dunia dan akhirat..Amin


Tuesday, January 1, 2013

Salam kepada semua



Alhamdulillah, kita masih diberi kesempatan untuk menghirup udara segar dan juga masih merasa nikmat merdeka yang tuhan bagi..Tak kesahlah hari ini tahun baru ataupun tidak,sama sahaja seperti hari-hari lain silih berganti..



XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX



Hari ini akan jadi hari esok dan hari esok akan jadi hari ini..Isi dengan penuh makna..