Sunday, July 17, 2011

Jalan-jalan

Alhamdulillah, hari yang sangat seronok dan menggembirakan..dapat jalan-jalan bersama Hawa, Kak Biey dan Kak Ah..wieeee!!!Just like having a vacation dan yang penting pakejnya sangatlah murah..hahaha..tak perlu bawa duit banyak-banyak tapi perulah juga seandainya berlaku sebarang masalah..ouhh cukuplah dengan membawa kad bank..haha..jangan kuno sangatlah!!tapi aku jarang sangatlah nak guna kad bank selalu dapat duit by hand sahaja...ehh bukan itu yang aku ingin ceritakan..baiklah, pakej yang aku ceritakan ialah we stayed at rumah Hawa..First time datang rumah Hawa,dan keluarga Hawa sangat baik dan sporting gila!!hehe.. Family Hawa sangatlah sempoi dan rumah mereka sangatlah meriah,maklum sajalah Hawa ada adik kecil,Arif namanya..sangat comel dan agak keletah..seronok melayan karenah Arif..yang penting adik Hawa tak nakal.. budak yang cukup bijak walaupun tidak sempurna..Aku kagum dengan family dia,cukup tabah,bersikap terbuka dan menerima seadanya..Ibu da bapa Hawa orangnya sangat sempoi dan seronok bersembang dengan mereka berdua..ada saja cerita yang ingin diceritakan walaupun kadang kala berbaur riak tapi aku faham mereka tidak bermaksud begitu biasalah ibu dan bapa mana yang tak bangga apabila anak-anak mereka dapat pencapaian yang tinggi serta membanggakan dan itulah kali pertama aku boleh bergelak ketawa dengan orang yang lebih senior dari aku..Parents Hawa umpama sahabat dan tak hairanlah hubungan mereka sangat rapat..

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

baiklah,aku tinggal di rumah Hawa selama empat hari..dan dalam masa empat hari itu merata lah kami pergi berjalan, pusing-pusing Shah Alam dan KL..sangat seronok!!bukanlah aku tak pernah pergi Shah Alam tapi seronok dapat hangout bersama kawan-kawan..kalau aku tak silap tempat pertama kami pergi ialah masjid jamek..sangat fun bila Hawa bagitahu yang Nad, Nety dan Anep pun ada sama.. wahhh seronoknya!!aku jalan-jalan sampai hampir melecet kaki ni..hehe..lain-lain tempat yang kami kunjungi ialah i-city,tasik Shah Alam,time square, bukit cherakah,masjid Shah Alam..dan merata tempat lagi kami pergi..sampai terlupa nama tempat tu..huhu..aku sangat berterima kasih pada Anep yang sudi menjadi tour guide dan juga driver kami..huhu..Anep sangat bermurah hati dan sanggup menolak duit minyak yang kami bagi..sebagai tanda terima kasih kami belanja Anep aiskrim..huhu..

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

moment yang paling kelakar semasa aku,Hawa dan Kak Ah naik roller coaster..hanya mampu menjerit dan mentertawakan kawan sebelah..haha..macam-macam ragam..huhu.. bila turun masing-masing pening dan ada yang muntah!!!hahaha..kelakar gila!! ikutkan banyak lagi yang ingin aku coretkan tapi cukuplah sampai di sini.. nanti bila-bila aku rajin akan aku edit post ini lagi..hehe..okaylah..semoga kenangan ini kalian tidak lupakan..seronok dapat jalan-jalan menghabiskan masa bersama kalian..love you guys!!!