Saturday, June 4, 2011

Fesyen

'i am passionate about fashion'...bukan setakat fesyen sahaja...aku juga suka make up and everything yang berkait dengan kecantikkan...well,as human being mestilah akan tertarik dengan something yang cantik di pandang,tak gitu katonyo??walaupun kenyataannya aku tidaklah cantik pun...manis tu mungkin ada sikit ..huhu.perasanlah sangat..sekarang ni dah banyak sangat dah fesyen-fesyen terkini...yang paling famous dekat university sekarang ni...bagi yang bertudung fesyen ala yuna yang terlilit terbelit tu...dan yang memang gila fesyen dari korea semestinya ikut cara artis-artis korea lah...dari barat pula,ala-ala vintage gitu dan macam-macam lagi fesyen yang cantik,pelik dan melampau senang kata..haaa da berlambak da fesyen kat luar sane tu,masing-masing tak nak kalah lah katakan...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX


fesyen yuna yang diminati ramai, tapi sori i'm not one of them..aku tak minat yuna ok...



 fesyen vintage...melihat warna dan rekaannya agak lama macam ala-ala zaman nenek-nenek kita dulu..sememangnya vintage berasal dari zaman Inggeris dulu,anyway,sekarang ni it's become a fashion for youngest dan seolah-olah dibawa kembali ke zaman sekarang...the color is really soft...



korea and korea lagi....anyway sangat cute...tapi why their leg is so small???dah macam tiang lampu dah...huhuhu...

~tapi ada 1 fesyen ni yang bagi aku agak cantik ,tapi mungkin pelik pada pandangan orang lain...nama fesyen ni, 'color blocking'..color blocking ni adalah kombinasi warna yang agak menonjol and terang yang pastinya kalau orang yang bukan peminat fesyen akan cakap seseorang tu gila kalau pakai macam tu....tapi bagi aku,kalau nak ikut trend color blocking ni kena lah pandai memilih...dan kena pastikan si pemakai berani atau tidak untuk pakai itu sahaja..easy right??


 kaler yang sangat menyerlah..


agak-agak kalau sesat dalam hutan,baju ini sangat membantu...hehe..dari jauh lagi dapat jejak..huhuhu

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Info:
colour blocking adalah gabungan dari tiga warna yang terang mahupun gelap pastikan warna tersebut kontra ..okay ni salah satu blog fesyen yang sangat cool,boleh lah tengok tips untuk colour blocking ni.. yeayyy!! <br> http://www.beautyismyduty.com/fashion/be-fashion-forward-with-these-awesome-color-blocking-tips/



Thursday, June 2, 2011

Appoinment

Semalam nak cerita ni...wahhh..dengan suka hati sesedap rasa dapat juga bertemu dengan buah hati ku...bhahahaha...riang gumbira rasanya,katonyo....tak terkata lah....huhuhu...perghhh,neves tahap gaban sebenarnya..tapi pura-pura cool saja..ouhh sungguh susah sekarang nak ketemu sama itu kekasihku..dah macam David bekam nak kena buat appoinment dulu barulah dapat jumpa..haisshhh, apalah nasib berkasih-kasihan dengan orang ternama..haha

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Entri hari ni macam sampah sikit..mungkin terlalu teruja...hahhh, Whateverrrr!!...jom sama-sama makan sampah.....yang penting kita enjoy!!!!!(sambil buat macam nora danish)..huhu

Tuesday, May 31, 2011

First day for this sem

Dah lama tak update this blog lah....lama menyepi,dek gara-gara modem streamyx kat umah di langgar kucing yang suka sangat memijak benda alah tu...ahhhahhh!!!now i'm in senior year..hahaha...seronok kah????tak berapa lah...rasa pressure, bagai ditekan-tekan gitu katonyo...why???why???why??baby why???hahak..menggatal + mengade saja..tak perlu sampai nak banyak sangat why tu kan...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

hmmm,seriously memang agak tension dan pressure...tapi boleh bendung lagi kot...tidaklah sampai rasa nak bunuh diri pun...uih,,nauzubillah...mintak jauh la...anyway,tempuhi hari mendatang dengan penuh keriangan bersama kawan-kawan dan orang yang tersayang...belajar dan terus belajar sampai mati..sebab bila nak mati nanti kita akan diajar mengucap juga,sesungguhnya kita tidak akan berhenti belajar..apa-apa pun,seronok dapat jumpa kawan-kawan dan alhamdulillah semuanya masih sihat dan aku pun semakin 'sihat'...huhu...tetapi buat masa ni, tak dapat lagi bertemu dengan kekasih hati...wahhhh,poyo sangat
 ni haaa..menyampah!!!takpela,ada masa dan ada jodoh kita jumpa ye abanggg..hehehe...nak bang kat telinge abang..hahahahahahahaha...gelak sambil gosok perot yang dah ada spare tayar...hakhak...maksud di situ?????alaaaa,lemak yang kian menebal di sekitar perut ku @ka spare tayar..hehehehe