Thursday, March 10, 2011

The day we become pencuri

masa      : hampir pukul 4 petang
tarikh     : dirahsiakan..tapi hari rabu
lokasi     : UPK uitm 
kejadian : dirahsiakan
watak2  : Ekin sebagai the mama
               Hawa sebagai perompak 1
               Aku sebagai perompak 2

Di petang yang hening..burung-burung berkicauan sambil mencicip..cip cip cip..hahaha..agak bodoh bunyinya.. kejadian ini berlaku semalam dan menunjukkan kesengalan masing-masing..selepas habis kelas kimia semalam kami the charlie's angel (agak melampau di situ) iaitu Hawa,Ekin dan aku..berjalan-jalan dengan penuh kegigihan untuk pergi ke dsg la kononnya...dsg atau nama panjangnye,dewan serba guna @ka damn so good..hahaha...dan sebelum pergi sana kami singgah sekejap kat pasar,mulanya nak pergi beli air sahaja dan jalan-jalan kat situ..tup tup terjebak ke tempat jual selendang..memang lah...kawan-kawan aku ni kalau menyinggah tak membeli tu memang bukan diorang lah tu..dan macam biasa aku mengambil posisi ku sebagai tiang kanopi lagi dan diorang pula sibuk mencari tudung syria lah,,tudung ikan kering lah..tudung saji lah..macam-macam..kalau tiap-tiap minggu beli selendang tak ke lingkup kilang papan..hehehe,takpela duit diorang ye pun apa hak aku nak halang..hehehe...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

dan selepas habis memunggah dan membeli selendang tu kitorang "bergegas" ke dsg,sebenarnye tak hingin pun nak pergi..tapi sebab ada ceramah pasal sufo lah apa lah.'NO SUFO NO RESULT'..sebab itulah kitorang pergi juga..itu pun sekadar pergi dengar ceramah 15 minit je dan kitorang tulis attendance dan blah..dan kitorang meneruskan perjalanan ke kolej..otw nak balik bilik Hawa dan Ekin,Ekin pula cakap nak mintak sticker barangan elektrik kat upk..dan kitorang pun pergi lah sana...wahhhh,memang bes..tengah panas-panas dapat duduk dalam aircond...perghhhh,syiok banget...uuu kalau dapat makan abc lagi best wooo...huhuhuhu...aku pun rest jap kat kerusi yang "empuk sangat" kat dalam UPK tu...dan Hawa pula masuk je dalam tu terus pergi dekat rak buku,,mimpi apa entah nak baca buku petang-petang ni..hahaha..dan dia ambil buku kosmik,tajuknya agak mengerikan...KIAMAT 2012???..perghhh,tajuk kontroversi...hehehe..kononnyalah..dan Hawa macam tertarik  dengan buku tu..aku pun join venture lah dengan Hawa baca buku tu...da baca sikit rasa best pula,dalam hati terasa nak ambil je buku tu..last-last Hawa cakap 'tibe-tibe macam nak curi je buku ni'..hahahah..gotcha!!!ko memang dapat baca fikiran aku lah Hawa..hahahaha..dan kitorang teruskan membaca..Ekin pula tengah berurusan dengan abang UPK tu...Ekin dalam masa yang sama jadi tukang cover line tapi dia sebenarnya tak tahu menahu pun yang kitorang tengah merancang untuk mengkidnap buku tu..hahahahaha..giler tip top plan..hahaha..Ekin sebagai the mama yang sibuk cover line..aku dan Hawa sebagai perompak 1 dan 2...bhahahahaha..mula-mula Hawa macam tak jadi nak curi buku tu sebab line macam tak berapa clear..dan aku pun buat-buat rilex..dan agak-agak abang UPK tu blah..apa lagi rompak lah...hahahahah..Hawa mulanya nak letak dalam beg dia,,last-last aku dengan coolnya buka beg dan cakap kat Hawa, "we,beg aku besar buh dalam beg aku la'..bhahahahahaha..akhirnya,,kami berjaya ,merompak buku tu...hahahah.misson accomplish!!!dan ekin pula tak tahu yang kitorang baru je buat kerja jahat tadi..hahahaha..keluar je dari tempat tu..masing-masing gelak besar memikirkan kesengalan masing-masing...hari-hari seorang pencuri..



part time job..bhahaha =)