Thursday, February 17, 2011

Hari yang pedas

Apa yang pedas???hari???ehhh,bukan lah...sepatutnya hari yang panas..wahhh,hampir dehidrasi aku ni...terbakar kulit muka dek kerana pancaran matahari yang sungguh hangat...hahaha...mengada-ngada betul lah..hehe..alaaaa,baru panas dunia..time panas-panas ni..kalau dapat makan abc..uuuu syiok giler...confirm segar je rasa...hehe..

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

hari ni selera aku sumpah cakap macam hantu..wahwah...kerja nak makan je..hehehe..maklum jela,selera nak macam raja je..nak makan tenggiling golek la,panda masak kicap la..hahaha..macam-macam... mane nak cari semua tu..hehe..happy sangat hari ni dapat jawab quiz csc dengan hampehnya..hehehe...arghhh tak kisah lah..yang penting dah jawab..tawakal jela..dan yang bestnya tadi dapat makan tengahari dengan lahapnya dengan orang tersayang..hehe..tak sangka..hahaha..poyo je..bukan selalu sangat ke makan sama-sama..hehe...

Wednesday, February 16, 2011

Lilit sampai terbelit

Hari ini macam biasa lah..ada pasar kat uitm..macam selalu..setiap hari rabu je mesti akan ada pasar untuk diorang jual makanan,tudung n macam-macam lah..ala macam pasar malam la..cume takdela sampai malam..pasar separuh hari je..hehe..haaa,tadi baru je habis kelas kimia terus diorang ajak aku pergi pasar..mulanya tak nak follow lah kononnya,last-last 'terjebak' pulak..hehe..sape lagi yang ajak kalau bukan teman baikku..cewahhh...yes..they're my best fren yang giler-giler n baek giler la..haha..semuenye giler la wa cakap sama lu..hehe..n tempat pertama yang kitorang singgah....tempat jual tudung n selendang la..hehe..macam biasa,aku sebagai tiang kanopi,so tengok jela..memang cantik-cantik selendang kat situ..semuenye trend terbaru..ekin n hawe ape lagi kalau da singgah tak membeli memang tak sah la kan..diorang sibuk mencari selendang..siap punggah kat meja mak cik penjual tu ag..hehe..kelakar la..tapi diorang memang sempoi je..aku pun smpat la cuci mata tengok selendang-selendang kat situ...aku ni bukan tak mengikut perkembangan fesyen selendang,memang aku teringin nak pakai cume tak reti nak lilit..silap hari bulan boleh tercekik..hehe..bukan tak cube..tapi memang tak berhasil,mungkin kene banyak praktis lagi kot..hehe..ingat lagi hari tu mase nak pergi kelas..hawe buli aku,dia suruh aku pakai selendang..mak aih.!!mane la reti..last-last hawe pakai kan..hehe..terasa diri ni macam budak-budak je bile ada orang pakaikan selendang...tapi memang terase lain sangat..rase malu sebab terserlah ketembaman pipi ku..hehe...tapi takpela untuk diorang aku follow jela..hehe..masuk kelas je ada yang menegur..eeee malunye..maybe sebab tak biase kot..tu la first time aku pakai selendang pergi ke kelas..hehe..tapi sekejap je pun..tak sampai sehari at last aku pakai tudung bawal ku..hehe..memang tudung bawal ngan diri aku tak boleh dipisahkan..hehe..aku rasa lebih selesa pakai tudung biase..hehe..tapi tak kisah la..tudung ke selendang ke..yang penting menutup aurat..itu yang pasti... bukan menolak untuk memakai selendang tapi buat masa ni aku lebih selesa dengan tudung yang aku pakai ni..itu kan lebih baik...pakai sesuatu mengikut keselesaan..insya-Allah,selendang tu akan ku cube pakai bile masanye tibe..hehe..mengada-ngada la pulekss..hehehe..apa-apa pun...nak lilit pun jangan la sampai diri sendiri tak selesa pulak...

me with gadis2 selendang....=P
akhirnye aku pakai jugak selendang langsir nih..hihi.....

 lilit dan lilit lagi...gadis2 cover gurl  majalah selendang la kononnye....hahahaha
sekali lagi pose...yang ujong blah kanan tu xley blah...cover gurl majalah nur la katekan..haha

Permulaan baru..


Segalanya bersama orang yang aku sayang..orang cakap kalau nak cinta tu kekal lama kena lah ingat semula kisah lama kan..baru lah cinta tu akan sentiasa mekar..agak-agak lah kan..kalau semua orang dalam dunia ni fikir benda yang sama mesti kes cerai tak lah seteruk sekarang ni..hehe..suka-suka je buat andaian sendiri..nak nasihat pun tak reti..nak kata dah kahwin pun belum lagi..semuanya bergantung pada jodoh masing-masing dan kekuatan mental.ada yang bercerai sebab tiada persefahaman..bagi sebab macam melepaskan kentut je,macam senang je kan..macam tu juga lah dalam percintaan..hehe..poyo je.. adalah sikit macam doktor love..hehe..jangan nak berangan la..sudah-sudah lah tu cik wadi oiii...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

sekarang ni..aku bahagia sangat dengan si dia..memang la,sering terluka dan dilukai..tapi semuanya berpunca dari diri sendiri juga kan..masakan pokok takkan bergoyang kalau takde angin..haa camtu lah jugak dalam sesuatu hubungan..hubungan mana yang tak dilanda gelora..cewahhh..ayat tak boleh nak habis baek lagi ke..hehehe..tapi betul la kan...cuba kita tengok parents kita..melayari bahtera perkahwinan yang memakan masa berpuluh tahun tapi still okay,alhamdulillah...memang la ada pergaduhan tapi tidakla sampai bercerai berai...semuanya bergantung pada diri masing-masing juga kan...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

macam kisah aku dan si dia..memang bergaduh takdela tahap gaban..tapi tup tup...end...last-last angan ke mana..dah melayang terbang..tapi kalau da jodoh tak ke mana juga kan..masa tu aku rasa oren lah juga..hehe..rasa sedih yang teramat sangat sebenarnya tapi tak dapat luahkan...tapi aku reda jela,sebab aku tahu kalau kita mencintai seseorang,kita harus merelakan dia pergi..walaupun hati ni berat sebab memang dah sayang gila lah katakan tapi nak buat macam mana kan...
akhirnye,kami still bersama semula.bak kata pepatah,burung yang terbang pasti akan gostan jua..haha..gurau saja..kalau dah jodoh tak ke mana kan...apa yang kami buat selepas bersama kembali???jeng jeng jeng...!!!kami berbincang,berterus terang dan menjadi orang baru..dan yang paling penting kami mulakan semula hubungan kami..maksud???mulakan semula hubungan kami cam kami mule-mule kenal dulu macamtu la..

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

bagi hubungan yang hampir retak..sesuai sangat la tengok coffee mate(nota cinta)...cerita ni orang tersayangku yang bagi...cerita ni sweet sangat-sangat...confirm dapat baiki semula hubungan..insya-Allah..
aku suka ayat dalam cerita tu....


"ada kala kita perlu berpatah balik di mana ianya bermula dan melihat bagaimana ia boleh disemarakkan, kerana setiap peluang memberikan kemungkinan, namun kadang-kadang ia memerlukan lebih daripada itu."